Хліба та видовищ!

По всьому світі росте популярність жіночого спорту. Надзвичайно високі рейтинги мають трансляції змагань з біатлону, лижних гонок, гірськолижного спорту, сноуборду, легкої атлетики (про фігурне катання та художню гімнастику взагалі немає сенсу згадувати) та, звичайно ж, тенісу. Експансія жінок триває також у технічних видах спорту. Зокрема, чемпіонат світу з мотокросу 2009 та 2010 років передивилася велика кількість шанувальників мотоспорту, а серед гонщиків у автокросі все частіше можна побачити представниць чарівної статі. В тому числі й на Україні.

Але найбільше лякають тенденції поширення жіночого боксу, кікбоксингу, дзюдо та інших контактних видів спорту. Я думаю, ви розумієте, що я маю на увазі: травми грудей, обличчя, струси мозку, нервові зриви, проблеми із можливістю народжувати, перегрузки і все таке інше… Невже бажання слави, доказу власної спроможності та сили, повернення до Амазонства або чогось іншого вартує того, щоби жінка перестала бути жінкою?

P.S. Особисто я просто не можу на це дивитися і не розумію інших чоловіків, які із задоволенням поглинають такі видовища. Цікаво було б почути думку про це дівчат та жінок. І не тільки (думки чоловіків також вітаються!!!)

9 коментарів

Альберт Комарі
Ну, особисто я таких представниць жіночої статі знаю дуже добре. Заслужений майстер спорту України з боксу Людмила Грицай, майстер спорту Анастасія Залевська, майстер спорту з автокросу Ірина Сікорська. Виглядять вони не найкращим чином, остання змушена через перенесену важку травму кульгати до кінця життя. Підтримую тебе, особисто я проти жінок у таких видах спорту. Але за це несуть відповідальність батьки цих дівчат, які взагалі дозволили їм займатися такою єрундою. Такі бажання потрібно перекреслювати на самому початку й не давати їм розвиватися!
Надія Григоренко
Ти хочеш їм це заборонити?
Хочуть — хай займаються, тобі то що?
Ольга Вербицька
Я би не ставила питання суто в жіночому ракурсі. Те саме можна сказати про чоловіків. Ну нащо чоловікам лізти у відверто ризиковані справи? Адреналіну хочеться? Так от жінкам теж його хочеться. Але є стереотип, що жінка має берегти себе, а чоловік, тоді виходить, ні?
Важливіше питання ЧОМУ жінок (і чоловіків) тягне до екстремальних видів спорту? Часто причиною такого потягу стають певні психологічні травми. Часто цим хочуть щось доказати — собі чи іншим… Якщо така людина реалізовує себе у спорті, а не в алкоголі — вже добре. Але будь-яка надмірність нищить життя…
Галина Дичковська
Екстремальні види спорту дуже часто містять в собі компонент прихованої суїцидальності. На прямий суїцид людина іти не наважується, а екстрім дає шанс його здійснити «легально», як нещасний випадок.
Надія Григоренко
Десятикілограмові сумки, які часто жінки тягнуть із базарів… у кожній руці по сумці… і ще потім на 5-й поверх… пропоную прирівняти це до екстремальних видів спорту, наслідки ті ж самі: розтяжки, травми, варикоз, проблеми з хребтом через надмірну вагу…
Або банальне: проїзд у громадському транспорті. Розтяжки, вивихи через різку манеру їзди водія, відтоптані ноги, синяки від ліктів сусіда…
Зрештою, можна просто йти, зашпортатися, впасти і зламати ногу (руку). З каблуками така ймовірність вища.
Навіщо нам спорт?

Володимир Карагяур
Адреналіну вони хочуть і все, про що ще казати. Мені не подобається анприклад жіноче дзюдо, взагалі чомусь, а бокс ну бокс незнаю. Різне буває. Всі мені здається спримають нормально лижниць жінок, а от мені здається такий нормальний для сприйняття жіночій спорт як лижі досить небезпечний. Особливо небезпечний суперслалом, по моїй шкалі він в рази небезпечніший ніж наприклад бокс…
Надія Вірна
Думаю тут питання дійсно в стереотипності мислення. Бо гляньте лишень на жінок на Калинці — хіба вони не нагадують важкоатлеток чи дзюдоїсток, перетягуючи важкезні тюки по ринку?
Сама займалась одним з видів бойових мистецтв два роки. Були і синяки, і травми. Але на змагання не їздила, бо боялась отримати добряче по голові)))
Але ж бокс, кікбоксинг тощо приноситьне менше шкоди організму, як, наприклад, художня, спортивна гімнастика. Тут справа в естетичності перегляду. І взагалі, одна спортсменка якось мені сказала, що будь-який вид спорту во благо до того часу, як ти не починаєш працювати на результат.
А дівчата-спортсменки зробили свій вибір. і вони народжують гарних дитяток (як, наприклад, Ірена Марлені)
Святослав Сигін
Жінки у спорті — великий плюс! Завжди із задоволенням дивлюся жіночі змагання і завжди виникає відчуття поваги до них та захоплення майстерністю дівчат, їх цілеспрямованістю та внутрішньою силою!
Проте не погоджуюсь із твердженням «А дівчата-спортсменки зробили свій вибір. і вони народжують гарних дитяток ». Через отримані свого часу травми, перевантаження, дієти, вживання різноманітних препаратів багато хто з жінок-спортсменок, які професійно займалися спортом, не можуть народжувати дітей — будь то гімнастки, футболістки чи боксерки. А приведена у приклад Мерлені чи Клочкова — скоріше виключення із правил.
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте