Дню святого Валентина бути! Чи як?

Напередодні свята всіх закоханих, та й навіть у цей самий день звідусіль звучала, кричала та лилася винищуюча критика цього свята. Стільки бруду я не бачив і не чув вже давно! Склалося враження, що свято стало багатьом поперек горла. Можливо, це робили ті люди, яким у житті не вистачає кохання, ласки та уваги і вони виішили, що це має стосуватися усіх. Що тільки не чув:

1. свято придумано заради заробітку грошей біснесменами
2. різні версії власне про самого Валентина — або розпусника, або монаха-віроотступника, або просто вигадану особу на пустому місці
3. цього свята раніше не було, і тепер воно не потрібне
4. свято тільки спустошує кишені населення
5. невдовзі свято щезне взагалі

І так далі.

Надзвичано цинічним є кожен пункт. Як на мою особисту думку. Ще один день для позитивних емоцій, радості, щастя та посмішок людей, які кохають або кохали нікому й ніколи не завадить. Люди витрачають гроші на свято самі, тому що хотять зробити приємне близькій людині й ніхто їм у кишеню не лізе.

Та й, напевно, не зовсім тактично обливати брудом особу покровителя свята. Як би воно там не було, але День романтиків та закоханих має завуальовуватись певною романтично-таємничою завісою. А мізантропи нехай тримають весь свій негатив у собі.
А як вважають на ВКУРСІ? Чи потрібен День святого Валентина?

7 коментарів

Іванка Шкромида
Особисто я нічого погано не бачу в тому, що до нас приєдналось ще одне свято, тим паче таке феєричне.
" свято придумано заради заробітку грошей біснесменами"
А що поганого в тому, що люди можуть таким чином заробляти собі якісь додаткові кошти? Кожен виживає, як може.
Однак наасправді стільки щасливих очей можна побачити 14 лютого. Ще зовсім недавно звичайний день — перетворився на зимову казку!
Альберт Комарі
Прочитав сьогодні новину про заклик (або навіть заборону) УПЦ КП не святкувати День святого Валентина, оскільки це ЯЗИЧНИЦЬКЕ свято. Аякже, не святкувати, і краще принести грошей до церкви :))
Попахує невіглаством да дикістю аналогічної структури МП. Розумієте, про що я…
Яка різниця, що це за свято і звідки воно походить? 200% підтримую попередній коментар:
«Однак насправді стільки щасливих очей можна побачити 14 лютого. Ще зовсім недавно звичайний день перетворився на зимову казку!»!!! Хіба в самому святі є щось погане, протиставлене нормальним почуттям та відчуттям?

«можна переконатися, що любові, як духовному почуттю, яке веде до єднання в шлюбі чоловіка та жінки, особливої уваги не приділяється. Здебільшого йде мова про закоханість, пристрасті, залицяння та полюбовні ігрища. Словом — про розпусту під ім?ям любові», — йде мова у заяві УПЦ КП.» — маразм нечуваний!!!

mistoinfo.com/culture.php?cid=16772
Алёна Алексеева
Праздник с милыми, красивыми атрибутами… В этот День, как мужчины, так и женщины имеют возможность признания в своих чувствах. А открытки в виде сердечек, шарики, украшения — это воспринимается, как должное. Никто не задумывается особо, что кто-то на этом наживается. Ведь на Новый год, Дни рождения, юбилеи тоже продаются соответствующие открытки, сувениры… Не надо на этом зацикливаться. Нажиться возможно на всем. Давайте просто, по-доброму (раз уж и у нас приняли и на «ура» этот праздник)праздновать. Есть повод ещё раз сказать своим любимым, что они для нас значат и как они для нас дороги. И все в этот день не развратом занимаются, а признаются в своей чистой, нежной, большой, настоящей любви.
Альберт Комарі
До речі, навіть по школах у вестибюлях проводяться конкурси на кращу Валентинку як від окремого класу, так і від окремих учнів. І дійсно, так гарно, всюди таке щире тепло та сердечки. Невже це свідоцтво розпусти, нинішньої або майбутньої???
Галина Дичковська
Нажаль, так склалося, що наші церкви мають поважні фобії до статевості. Ця заява — просто продовження, історична тяглість давньої істерії, страху і засудження «плотськості». Нема чого дивуватися. Мене це свято якось особливо не хвилює (не звикла, мабуть), але нічого поганого в ньому не бачу. Навпаки, церква б могла надати йому акцент як на прагненні римських воїнів до законнного(церковно) сімейного життя. Можна прославляти таким чином справжню відповідальну любов і сім*ю. Але якщо домінує бажання засуджувати, то нічого з цим не поробиш…
Святослав Сигін
Як на мене, День Святого Валентина — одне з найінтригуючих та найцікавіших свят. Свято, яке дарує безліч позитивних емоцій тим, хто кохає та самі є коханими. Свято FOREVER!!!
Элизабет Юдас
Конечно, этот праздник нужен! Любовь и влюблённость — это как раз то, ради чего стоит жить! День, когда мальчик и девочка, мужчина и женщина, муж и жена обмениваются подарками и признаниями в любви достоин выдвигаться на звание самого ЛУЧШЕГО и долгожданного дня в году!!!
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте