Планувати чи ні?

Багатьох людей, в тому числі і мене, давно вже цікавить питання про долю дітей, які з*являються на світ:
а) в результаті заздалегідь запланованого запліднення;
б) в результаті так званого «зальоту», або випадкового запліднення

Є думки, що так звані «заплановані» діти в житті більш впевнені, цілеспрямовані та мають більше шансів створити щасливу та успішну родину. І, навпаки, «зальотні» діти часто повторюють помилки батьків та наслідують від них негативну ауру.
Також це стосується випадків, коли батьки чекали сина або дочку, а народилася дитина зовсім іншої статі.

Чи мають право такі думки на існування? Чи можлива подібна «передача естафети»?

16 коментарів

Сусанна Бугай
Це доволі дискусійна тема, що породжує неоднозначні думки…
Іноді «заплановані», бажані діти народжуються і виховуються в такому пафосі і гонорі, що вони стають егоїстами і як наслідок, думають лише про себе, про задоволення своїз потреб… При цьому може статися так, що це «золоте дитя» залетить…

А небажані діти у сім'ї доволі часто відчувають свою непотрібність, байдужість до них з боку рідних… І тоді вони хочуть створити свою затишну сім'ю, де діти будуть обдаровані любов'ю і опікою…

тому однозначно сказати, що «передача естафети» стовідсоткого успадковується — не можна!!!
Альберт Комарі
Маю великі сумніви на рахунок спадковості. Моя кохана — якраз із, так би мовити, «зальотних» дітей і протягом дитинства «доволі часто відчувала свою непотрібність, байдужість до неї з боку рідних» (прошу вибачення у Сусанни за те, що її цитую, але дуже вже точно вона підмітила це у своєму коментарі), проте вона дуже сумлінна та відповідальна мама. І прекрасна жінка!
Галина Дичковська
Питання плановості/не плановості не тотожне любленості/не любленості. Може бути плановість з обовязку, тому, щоб «як у людей», «бо так треба», бо квартиру дадуть… і ще мільйон планових причин.
І зальотні, і плановані діти беруть від батьків і позитиви і негативи. Це так само очевидно, як те, що і ті, і ті мають набір батьківських ДНК.
Тадеуш Новіцкі
Під запланованістю я мав на увазі саме бажаність, без відтінку обов*язковості.
Наталя Зубко
Питання не в тому щоб планувати, чи не планувати,
а в тому, щоб ЧЕКАТИ, чи не чекати і ЛЮБИТИ, чи не любити.
Тадеуш Новіцкі
Так я про це і писав… :)
Наталя Зубко
добре, якщо Ви саме це мали на увазі.
але я не уявляю, як це можна дитину планувати? так, як відпустку?..
у мене таке формулювання викликає абсурдність.
Тадеуш Новіцкі
Багато хто з моїх знайомих родин планував появлення на світ дитини, подекуди навіть кілька разів поспіль. Причому я неодноразово чув від людей саме це формулювання.
А ваші думки та враження — то ваше особисте…
Олег Барасій
дуже хороша, хоч і негативна тема…
я схиляюсь до того, що «зальотнтм»-дуже важко! у мене із таких подруга. їй вже 21 рік, у неї не складається особисте життя, вона не пішла навчатсь у вуз, не працює… і найголовніше — її батькам відверто наплювати на неї, їм головне, щоб їх друга донька, старша, що вже заміжня, хороше жила! а як житиме ця дочка — не важливо!!! ніхто не думає, що та робитиме, коли фінансування з боку батьків припиниться, ніхто не думає, як їй жити далі! їм просто не цікаво!!! от так живеться моїй все ж не абортованій подрузі!!! для мене її життя доказ негативного аспекту «зальотності»!!!
Тадеуш Новіцкі
Тому й підняв цю тему, що вже декілька разів чув те саме.
Галина Дичковська
В суспільстві, де святість=безшлюбність=бездітність, будь-яка дитина виявляє «не-святість» батьків, а тому певним чином є «небажаною». Свій «первородний гріх», свою «провину» дитина викупляє виконанням батьківських вимог, інколи неможливих і абсолютизованих.Якщо дитина може виконати вимоги, вона стає «бажана», не може — не бажана. Все це, як правило, за ширмою неусвідомлення.
Наталя Зубко
мені здається, що Ваша подруга щось недорозказує…
Надія Григоренко
Найлегше коментувати яку-небудь тему, якщо вона стосується особисто тебе.
Моя мама лікар, і вони з татом після весілля «розпланували» нас із братом з точністю до дня. Тільки те, що я «спізнилася», і народилася не 9 жовтня, як мій брат, 20-го, а передбачалося в один день.
Коли мені було 6 років, вони розвелися. Тому мені абсолютно все одно, що вони там і як планували.
Тим не менше, я за таке планування. Діти — не іграшки і не можна народжувати «тому що пора», «тому що всі так роблять», «тому що скучно», «тому що — а що люди скажуть?», «тому що він тоді від мене не піде»…
Іванка Шкромида
І якщо вже звертатись до теми «незапланованих » дітей, то виникає ще одне спірне питання: залишати цю дитину у нелюблячій сім'ї чи (по можливості) віддати на усиновлення, щоб ту крихітку огорнули теплом і ласкою. Адже безліч сімей зараз страждають від безпліддя і т.п.
І тоді та «незапланована» дитина може стати саме «запланованою».
Або ж існують випадки, коли дочка «по зальоту» народжує немовля, сама не хоче про нього піклуватися, але цю роль на себе беруть дідусь із бабусею.
Лілія Шутяк
Народжувати потрібно у тому випадку, коли чоловік і жінка готові змінити свій статус і стати батьками. Тільки тоді, коли дитина бажана, вона отримує любов, ласку і турботу. Гадаю, народжувати потрібно у більш старшому віці (ближче до 30), коли обидва батьки можуть забезпечити дитину як моральною підтримкою, так і (що найважливіше у сучасному світі!) матеріально.
Ольга Вербицька
При здоровій любові не буває «зальотних» дітей.
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте