Секс-юзери у соціальних мережах

Користуючись соціальними мережами через необхідність спілкування, а також у відповідності до моєї професійної діяльності, я помітив, що майже в кожній такій мережі є певний континент користувачів, так би мовити, сексуального напрямку, який використовує соцмережу для задоволення власних інтимних потреб. Це:

ті, хто просто бажає поспілкуватися на сексуальну тематику;
ті, кому не вистачає в житті самого сексу;
ті, хто хоче пізнати для себе щось нове в інтимних стосунках і отримує завдяки спілкуванню такий собі обмін досвідом;
любителі віртуального сексу;
прихильники мастурбації

Це далеко не всі категорії секс-юзерів, я назвав лише найрозповсюдженіші. Проте зараз мова не про категорії.
Ні для кого не секрет, що 99 відсотків таких прихильників інтимного напрямку  в соцмережах  - чоловіки, причому добра третина з них, якщо не більше, реєструється для легкості спілкування під жіночими іменами. Проблема полягає у тому, що доволі часто ці юзери не тільки знаходять однодумців, що, в принципі, є досягненням мети, а й дошкуляють «нормальним» користувачам, частіше — жінкам. Дошкуляють різноманітними пропозиціями. Це може бути пропозиція спілкування за допомогою веб-камери (просто оголення або мастурбація), пропозиція реальної одноразової зустрічі чи будь-що інше. 

Ще один негатив — у їхніх аватарах. Можна побачити все, що завгодно: оголені особи, частини оголеного тіла, «причиндалля» крупним планом. Але згадаємо, що соцмережами користуються й діти! Наприклад, у багатьох моїх знайомих діти віком від 8 до 12 років вже зареєстровані у тих же ВКОНТАКТЕ, МОЙ МИР, ОДНОКЛАССНИКИ і т.д. Дуже не хочеться, щоби діти таким чином знайомилися із недоліками дорослого життя і бачили все це перед своїми очима.

Мої питання до вас, шановне панство, такі. Хотілося би почути вашу думку стосовно подібних користувачів соцмереж, доцільності їхнього функціонування у цих мережах. Існують думки щодо створення спеціалізованих мереж для людей із потребами інтимного інтернет-спілкування. Як ви особисто вважаєте, чи можливо це, чи вирішить такий вихід існуючу проблему?

4 коментарі

Альберт Комарі
З однієї сторони, кожен має право на створення власної сторінки в будь-якій соціальній мережі, а вже сама мережа має вирішувати, чи дозволяти появі всередині себе таких сторінок. Ось я зареєстрований в МОЁМ МИРЕ и там дуже багато збоченців, хоча при реєстрації «свого миру» кожен ніби то обіцяє не використовувати матеріалів порнографічного чи взагалі сексуального характеру. Їх видаляють час від часу, але вони знову з«являються.
Значить, є дуже велика потреба. Їх також треба розуміти. А на рахунок створення спеціалізованої мережі, то це навряд чи можливе. Не дозволять. НРАВЫ, НРАВЫ :))
Юля Шешуряк
Вконтакте вже давно треба заборонити за порнуху!!!

Реєструйте дітей на ФБ — там все солідно)

Взагалі, діяльність секс-юзерів у вигляді викладання порно-фото тощо — ТЕОРЕТИЧНО незаконна. Інша справа, що право в Україні дуже далеке від Інтернету…
Святослав Вишинський
Більшість подібних сторінок «В Контакте» — «фейкові», тобто несправжні, а створені для реклами і спаму порнографічних веб-сайтів. Аналогічно значна частина порнографічних веб-сайтів створюється як тізери для поширення шкідливого програмного забезпечення, вірусів та ін. Користувачі соціальних мереж переважно недовіряють подібним профілям, оскільки все провокативне викликає сумнів в автентичності — для інтимного спілкування значно ефективніші сайти знайомств. Це абсолютно різні парадигми.
Оксана Яблонська
Кожен сам для себе обирає межу і мережу спілкування. Діти дорослішають набагато скорше, ніж це помічають їхні батьки та учителі. Думаєте, що, якщо обмежити спілкування дітей у соціальних мережах (а це майже неможливо, бо поза зоною уваги батьків спокійно можна спілкуватися через мобільний чи інші доступні соц мережі (аська, квіп, скайп і ін.)), то ми убережемо їх від «підступності» дорослого світу? Та наші діти уже виявили його дивні якості, перечитавши/прослухавши деякі казки/історії, які можна по-різному сприймати; передивившись мультики/фільми/відео у відкритому чи закритому режимі. І потім, те, що ми розцінюємо, як небезпеку, діти можуть сприймати зовсім інакше, оскільки невисока ще межа їхнього досвіду і інформативність, тобто, деякі речі проходять стадії вікової градації.
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте