Червоний день календаря

Переглядаючі записи вашої блогосфери, я звернув увагу на те, що тут, втім, як і всюди, ведуться дискусії з приводу гендерних відносин. Особисто я сам нічого проти цього не маю. Навпаки. Але завжди є свої «але». Я не буду казати про те, що жінка має бути більш відповідальною по відношенню до чоловіка тому, що так має бути. І згадувати відносно цього те, що вона, як мати, як носій та народжувач дитини, несе більшу відповідальність. У даному моєму запису зовсім не про це.
Мова йде про те, що жіночий та чоловічий організми зовсім різні. Скажімо, жіночий організм набагато складніший. І саме тому жінка має бути більш відповідальною за власну поведінку. Тобто, виходячи зі специфіки свого організму. Гадаю, що поки не всім зрозумілий хід моєї думки. Зараз я все поясню.
Я намалюю ситуацію з реального життя і хотів би почути, що може відповісти на це жіноча половина.
Уявіть собі наступне. Живе собі в місті нормальна, звичайна родина: мама, тато, син і дочка. А ще у них тимчасово проживає племінниця. З села. Бо вчиться у вищому навчальному закладі міста. Ніби то вже доросла, на другому курсі. Наступає ніч. Тато родини іде до ванної кімнати і… Бачить на підлозі біля ванни щось… Закривавлену прокладку... 
У дружини ці дні ще не настали, доньці всього 8 років. Але в хаті ще одна представниця жіночої статі. Їй вже 19 років!!! І з хлопцем вона зустрічається. До речі, і він за певних умов, і її дорослий двоюрідний брат міг увійти у ванну кімнату, і побачити цю «красу».
Коментувати це я особисто не в змозі. Може, хтось щось скаже?  

8 коментарів

Ірина Тригуб
ну, як на мене, то до гендерних питань це відношення не має. елементарна культура і виховання.
Альберт Комарі
Пане Тадеуш, добре, що я вже поїв, а то ви би своїм постом відбили в мене бажання їсти. Мерзотна яка ситуація!!! :))
А якщо серйозно, то я зрозумів, що ви хотіли сказати. І дійсно, тато не буде пояснювати доньці, що потрібно робити в таких ситуаціях. Це повинна робити мама. А багато хто з мам, особливо молодшого віку, краще подискутують з приводу гендерних питань :))
Галина Єреміца
Наскільки мені відомо, в сільське населення більш закомплексоване щодо розмов з дітьми на таку тематику.Ну не пояснили дівчині. Невже це важко зробити тітці чи навіть дядьку? Причому тут гендер?
Лілія Шутяк
Підтримую Галю. Гендер тут справді ні при чому, а ситуація і справді гидотна. Невже нема інших тем для постів)?
Альберт Комарі
Ліля, дорога, принаймні, це хоча б стосується життя, побуту (хоча мені самому не до вподоби такі теми для розмов; брррррррррррр). Невже безглузді балачки про політику окремих дописувачів краще?
А ця тема Тадеуша може допомогти майбутнім мамам і татам відповідно виховувати дочок. От особисто я взяв такий собі «урок» для себе, бо в мене донька, і я обов'язково, незалежно від її матері, буду з нею про це розмовляти! Тим більше прочитавши цей текст!
Лілія Шутяк
Тоді цей пост був не марним)
Галина Дичковська
Те, що наважуємося говорити на такі теми — супер. Дуже високий рівень відвертості.

Мене завжди дивувало, що чоловіки мають якийсь майже містичний жах перед «червоними днями календаря».
«Коментувати це я особисто не в змозі» — і це пише сексопатолог-аналітик??????
Я не бачу різниці між, скажімо, засраним чи засцяним унітазом і прокладкою.
Невміння навести лад після своєї фізіології. Все.
Підтримую дівчат: гендер тут ні до чого.
Сергій Стуканов
Дійсно, в силу відомих фізіологічних обставин залишити на підлозі криваву прокладку могла б тільки представниця жіночої статі, але до гендеру це немає ніякого відношення. Правильно казали повище, що це винятково питання етики й виховання. З таким само успіхом можна розходитись про «оповите» волоссям мило, шмарклі, використаний презерватив (та й далі, відволікаючись від ванної, про брудні шкарпетки на видноті і т.ін.). Абстрагувати в цьому ряді неподобств випадки за статевою ознакою безпідставно й безперспективно, бо вона тут несуттєва.
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте